היי, אני אלעד.
עיתונאי, פוטו ג׳ורנליסט ומספר סיפורים. (באנגלית זה נשמע יותר טוב, קוראים לזה סטורי-טלר). עוד כילד אהבתי להאזין לסיפורים. אתם יודעים, עם התחלה שתופסת את תשומת לבנו, נרטיב האוחז בנו מרותקים לעלילה, וסוף מפתיע או מרגש, כזה שגורם לנו לחשוב. סיפורים טובים, כך אני מאמין, נוצרים מאנשים. לכן, מאז ומתמיד אהבתי להביט בבני אדם; ללכוד את יופיהם, את צליל קולם, לנסות להבין את מגוון המחשבות החולפות בראשם ולגלות את הסיפור שלהם.
לכל אחד יש סיפור; כזה שמסביר מי הוא היה פעם, מי הוא היום ומי הוא יבחר להיות בעתיד. אומרים שבחיים הכל זה גנים; סבא שלי דוד מסורי ז״ל היה סופר סת״ם שהם ראשי התיבות של: ספרי תורה, תפילין, מזוזות ומגילות. במשך שנים ארוכות במהלך חייו היה עמל על כתיבתם של ספרי תורה וכתבי קודש שונים.
בילדותי, הייתי נוסע בכל סוף שבוע לבלות עימו את השבת. הבוקר החל בארוחת בוקר תימנית מעשי ידה של סבתא חנה ז״ל: קובנה או מלוואח מלווים בביצה חומה ורוטב מעגבניות טריות עם סחוג ירוק. אחרי האוכל הייתי ממתין לסבא דוד שישוב מבית הכנסת. הוא היה מתיישב על הספה הגדולה בסלון, ואני הייתי מציף אותו בהמון שאלות שרצו במוחי. סבא דוד היה מפנה אותי לספריה הענקית שלו העמוסה במאות רבות של ספרים, ומכוון אותי למדף בו מונח הספר, שבין עמודיו מסתתרת התשובה לשאלתי. כך, מבלי משים, נטע בי את יסודות אומנות המחקר החשובים כל כך עבור כל עיתונאי.
כילד וכנער לא הרבתי לכתוב. אל העולם הזה נכנסתי רק לאחר שירותי הצבאי בישראל. בתום קצת יותר משלוש שנים בגבול לבנון, יצאתי כמו צעירים ישראלים רבים לטיול ארוך במזרח הרחוק. שם, בעיירה קטנה בצפון הודו, בעודי יושב על נדנדת עץ רעועה שהשקיפה אל נהר הגנגאס הקדוש לדת ההינדו, עלו במוחי מחשבות על מה ארצה להיות כשאהיה גדול. בזמן שחבריי לטיול היו עסוקים בארגון מסיבת הטבע הבאה, וחיפוש אחר חשיש קשמירי איכותי; מצאתי עצמי קורא בהדיקות בעיתון The Times Of India. זו הייתה הפעם הראשונה ששמתי לב שמאחורי כל כתבה יש מישהו שכתב אותה. אדם עם עולם שלם של ידע, התנסויות ותובנות שהוא חולק עם קוראיו. אני רוצה להיות אחד מהאנשים הללו, חשבתי לעצמי.
“If you’re going to have a story, have a big story, or none at all.” – Joseph Campbell
הגשתי מועמדות ללימודים בבית הספר ״כותרת״ לעיתונאות ותקשורת של אוניברסיטת תל אביב. התקבלתי, והשאר היסטוריה. עם לימודי התואר והתעודה בעיתונאות שילבתי גם קורסי צילום ומדיה חברתית- שני כלים חשובים והכרחיים לכל עיתונאי בעולם המודרני. המצלמה מתעדת, מסייעת לצבע הסיפור ומעצימה את חווית הקריאה. המדיה החברתית כפלטפורמה הפכה לאחד מערוצי התקשורת והמיידע הגדולים בעולם, ומסייעת בהנגשת הסיפור לקהל הרחב.
עבודתי כעיתונאי לקחה אותי למסעות ברחבי הכדור; בזמן כתיבת שורות אלו הספקתי לבקר, לכתוב, לצלם ולסקר ביותר מ- 30 מדינות. בהן, התמקדתי בנושאים כמו: היסטוריה, אנשים, תרבויות, אוכל וסגנון חיים.
בשנת 2014 עברתי להתגורר בדרום קליפורניה; מה שהתחיל כטיול חנוכה קצר לביקור קרובים בעיר סנטה מוניקה, הפך להיות המקום לו אני קורא היום בית. באופן טבעי התחלתי לעבוד עם העיתונות היהודית המקומית בעברית ובאנגלית: ככתב הראשי של העיתון הישראלי הוותיק בלוס אנג׳לס ״שבוע ישראלי״. בנוסף, אחזתי בטור דו שבועי בעברית ובאנגלית ב- JEWISH JOURNAL -אחד העיתונים היהודים הגדולים בעולם. ככתב אורח בכתב העת חדשות USA, באתר האינטרנט: HEBREW NEWS וגם במגזין JLife של מחוז אוראנג’ קוונטי בקליפורניה.
כולנו יהודים
הנרטיב היהודי ניזון ומקבל השראה מסיפורי התנ״ך השונים, המגילות וההיסטוריה העשירה. במהלך השנים הוא יצר גיבורי תרבות רבים בתחומי הפילוסופיה, העסקים, הרפואה, המדע, הטכנולוגיה ואפילו בתעשיית הבידור והקולנוע ההוליוודית בלוס אנג׳לס. אני חש גאווה וכבוד לספר את הסיפור של העולם היהודי כיום, ומודה לקהילה של לוס אנג׳לס ודרום קליפורניה שחולקים עימי את סיפוריהם. אלו, כך אני מקווה, ימשיכו להיות מסופרים עוד שנים ארוכות.
קישורים לעבודות שלי במדיה היהודית:
?.Where is My Israeli Food in L.A
September 25, 2015 (Jewish Journal)
Between Los Angeles and Tel Aviv: missing Israel
August 12, 2015 (Jewish Journal)
Israel’s YARDEN Wines (Jlife Magazine OC )
May 31, 2019
Body Art & Motion
November 5, 2019 (Jlife Magazine OC)
BSecure
December 2, 2018 ( Jlife Magazine OC)
מתי כספי בסיבוב הופעות בארצות הברית
מהאתר הרישמי של המוזיקאי, הזמר והמלחין הישראלי מתי כספי